Pécharmant
Cahors
Bourgogne
Bordeaux
Irouleguy
Wijn en eten
Home
Foto's
Pécharmant
Foto's
Cahors
Foto's
Bourgogne
Foto's
Wijnbeurs Lille
Vakantiehuizen
en b&b Frankrijk
Foto's
Chablis
Contact

Chablis
Chablis’ geraffineerde witte wijnen zijn subtiel en verleidelijk. De chardonnay druiven van deze volle, knisperende witte Bourgognes uit het meest noordelijke deel van de Bourgogne zijn bij de oogst niet erg rijp. Daardoor hebben Chablis wijnen niet het zomerse fruit als overige chardonnays. Ze hebben in de smaak en geur citrus, bloemen, honing, boter en noten, maar ook een subtiele mineralige toon. In de kleur vaak een zweem van groen. De premier cru en de grand cru wijnen zijn het lekkerst na een aantal jaren rijping op de fles.


Chablis Grand Cru Le Fief de Grenouilles 2006
Chablis Grand Cru Château Grenouilles 2005
€ 65,-

La Chablisienne is een in 1923 opgericht coöperatie die 1.100 ha grond in Chablis bezit (een derde van het hele gebied) en meer da 300 wijnbouwers vertegenwoordigt. La Chablisienne wordt met recht één van de beste coöperaties van Europa genoemd. De wijnen zijn zuiver, karakteristiek en hebben formaat.


Albert Bichot

Handelshuis in Beaune dat het topwijgoed Domaine Long-Depaquit bezit.


Chablis Grand Cru 2005, Domaine Long-Depaquit, Albert Bichot
€ 80,-


Chablis Grand Cru, Domaine Long-Depaquit, Albert Bichot
€ 40,-


Wijn bestellen? Dat kan via Contact. U kunt de wijn ophalen in Hilversum, levering aan huis is ook mogelijk, afhankelijk van het aantal flessen en het afleveradres.

Liefhebber van Italiaanse wijn? Bestel via Marco Steenvoorden op www.todiolo.nl