Cahors
Bourgogne
Chablis
Bordeaux
Irouleguy
Wijn en eten
Home
Foto's
Cahors
Foto's
Bourgogne
Foto's
Chablis
Foto's
Wijnbeurs Lille
Vakantiehuizen
en b&b Frankrijk
Foto's
Pécharmant
Contact


Pécharmant
Ten Noordoosten van Bergerac in de Dordogne ligt het Pécharmant gebied, dat sinds 1946 de AOC-status heeft. Lang werd dit gebied «de Saint-Emilion van de Bergeracois» genoemd. De streek produceert aromatische wijnen, dankzij de bodem (zand en grind), de ligging en lage rendementen. Het gebied omvat bijna 400 ha. In de Pécharmant teelt men de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot noir, Côt en Malbec. De Cabernet Sauvigon zorgt voor tannine en smaakt naar zwarte bessen, cassis en groene peper. De Cabernet Franc geeft een heldere kleur en smaakt naar aardbeien, frambozen en moerbeibessen. De Merlot geeft een fruitige smaak en maakt de wijn soepeler en toegankelijker. De Malbec tenslotte maakt de wijn fluweelzacht en smaakt naar kersen en pruimen.

De heer Allamagny is met zijn vrouw eigenaar van het 18e eeuwse kasteel en de wijngaarden. Enige jaren geleden heeft hij het snelle Parijse leven vaarwel gezegd, om te genieten van de rust en het aangename klimaat in de Dordogne. En om mooie wijn te maken! De wijngaard is 42 ha. groot. De wijnranken zijn 25 tot 35 jaar oud. De opbrengst is gemiddeld 40 hectoliter wijn per hectare. Op Château la Renaudie wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. De Malbec druiven worden met de hand geplukt. De wijn rijpt een jaar lang op eikenhouten vaten en wordt op het château zelf gebotteld. De wijn heeft veel weg van Saint-Emilion wijn uit de Bordeaux streek.

Proefnotitie Hubrecht Duijker


Château la Renaudie 2012, 2014, 2015, 2016
€ 11,-


Château la Renaudie Les Vieilles Vignes 2011
€ 20,-


Wijn bestellen? Dat kan via Contact. U kunt de wijn ophalen in Hilversum, levering aan huis is ook mogelijk, afhankelijk van het aantal flessen en het afleveradres.

Liefhebber van Italiaanse wijn? Bestel via Marco Steenvoorden op www.todiolo.nl