|
|
|
|
|
|
|
Pécharmant |
Cahors |
Bourgogne |
Chablis |
Wijnbeurs Lille |
en b&b Frankrijk |
|
In het zuidwesten van Frankrijk, ten westen van de stad Cahors langs de oevers van de rivier de Lot, ligt het wijngebied van Cahors. Sinds 1971 heeft het gebied de AOC-status, maar al in de Romeinse tijd werd er wijn verbouwd. De Russische orthodoxe kerk gebruikte Cahors als miswijn en tsaar Peter de Grote importeerde deze wijn. Dankzij de rivier de Lot konden de wijnboeren van Cahors vroeger - in de 13e eeuw - hun wijn naar Engeland verschepen. Vanwege de intens rode kleur is de wijn daar bekend als «Black Wine». De grond bestaat uit klei en kiezels. Ment teelt er de Auxerrois druif, ofwel Malbec. Ter plaatse noemt men deze druif ook wel «Cot». Typische aroma's van de Cahors zijn die van rood fruit (cassis, kersen), zoethout, anijs, kaneel,cacao, hout en truffel. Compleze volle wijnen, die vanwege de tannines wel 7 tot 15 jaar moeten liggen alvorens zij op dronk zijn. Wij hebben wijn geproefd bij diverse domaines in dit gebied. En eerlijk is eerlijk: veel van deze wijnen zijn moeilijk toegankelijk vanwege de zware tannines. De wijnen van Clos de Gamot en Clos Triguedina vormen hierop echter een bijzonder aangename uitzondering. |
|
|
|